You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Výstava "Pěstouni" zavítala do Šestky



S radostí i obdivem jsme na celý červen poskytli plochu přízemní pasáže (u Alberta) putovní výstavě kampaně ,,Pěstounství‘‘.

Od 1.6. si můžete prohlédnout informativní vizuály a dalších propagačních materiály. Účelem projektu je představit dostupné možnosti náhradní rodinné péče v České republice. Do kampaně se zapojili reální pěstouni, díky kterým bude kampaň skutečně autentická a emotivní.
Autorkou fotografií kampaně je fotografka Alžběta Jungrová, která se fotografování věnuje řadu let a byla opakovaně oceněna v soutěži české novinářské fotografie Czech Press Photo.
Osloveno bylo celkem 6 skutečných pěstounů + 1 os. (žena, která byla vychována pěstounskou rodinou) = celkem 7 příběhů = 7 fotografií do kampaně

Více informací o projektu naleznete na webových stránkách: https://pestouni.praha.eu/


Láska se nedělí. Láska se násobí.

Sedm různých příběhů lidí, kteří jsou již pěstouny, nebo naopak byli vychováni v pěstounské péči.

Každé dítě si zaslouží „svoje doma“. Být šťastné, chtěné a v bezpečí. Pěstounská péče je formou náhradní rodinné péče, která by měla umožnit dětem, o které se nemohou jejich biologičtí rodiče postarat, vyrůstat v rodině. Avšak V Praze, stejně jako v celé České republice, je v současné době značný nedostatek zájemců o náhradní rodinnou péči. Výstava je součástí kampaně, jejímž cílem je uvést na pravou míru mýty a předsudky, které ve společnosti kolem pěstounství panují, a také na webu www.pestouni.praha.eu nabídnout informace o pěstounské péči, sdílení aktuálního dění a zajímavostí od odborné veřejnosti.


Přijďte se podívat a třeba i inspirovat.